Ansigtsløft - Facelift

Ansigtsløftning er operativ korrektion af slap hud og slapt væv overvejende på nederste totredjedel af ansigtet og på halsen. Alle kirurgiske indgreb indebærer en vis usikkerhed med henblik på resultat og risiko. Imidlertid bliver der hvert år foretaget tusindvis af ansigtsløftninger (facelift), som er vellykkede. Beslutning om, hvilken type ansigtsløftning der skal udføres, bør ske sammen med en speciallæge i plastikkirurgi efter gennemgang af mulighederne samt oplysning om, hvordan slutresultatet kan forventes. Og som nævnt, er der altid risiko forbundet med operation. En klassisk ansigtsløftning vil typisk koste 40-50.000 kr.

Ansigtets detaljer

Hvis man synes, at ens ansigt begynder at se ældre ud, når man ser sig i spejlet, skal man forsøge at se på de forskellige detaljer i ansigtet og vurdere, hvilken del af ansigtet, der er mest forandret. Det kan være øjnene, der ser trætte ud eller det kan være kraftige rynker rundt om munden. I disse tilfælde er det ikke en ansigtsløftning, man har brug for, men en korrektion af øjenlåg eller af rynkerne om munden. Hvis huden er grå, trist, tynd og rynket og evt. pigmentplettet er det en laserbehandling, peeling, hudslibning eller evt. korrekt hudpleje og hudbehandling, man har brug for. Hvis det er den nederste del af ansigt og hals der er slapt, kan man have glæde af en ansigtsløftning.

Ansigtsbehandling og mini løft

De fleste tror, at ansigtsløftning er en operation, som kun kan udføres på en bestemt måde, men der findes mange forskellige former for ansigtsløftning, lige fra øjenbryn, halsløft og pandeløft til klassiske ansigtsløftninger, hvor slap hud omkring hals, kæberand og underansigt strammes (og fedt fjernes) til meget store avancerede indgreb i fuld bedøvelse. Mini ansigtsløftning, dvs. ansigtsløft omkring midten af ansigtet, er den mest almindeligt udførte form for ansigtsløftning og udføres normalt sammen med et halsløft. Oftest er det mænd og kvinder over 40 år, som vælger en ansigtsløftning. Hvilken type, der i hvert enkelt tilfælde skal udføres afhænger af, hvor store aldersforandringer der findes hos den enkelte patient, og hvor meget den pågældende ønsker korrigeret. 

Plastikkirurgens vurdering

Den endelige beslutning om, hvilken type ansigtsløftning der bør udføres, foretages sammen med plastikkirurgen efter en gennemgang af de for-skellige muligheder samt oplysning om, hvad slutresultatet formentligt vil være. Man kan ikke love noget sikkert om, hvor længe en ansigtsløftning holder, da forskellige mennesker ældes forskelligt og ældningsprocessen selvfølgelig fortsætter. Generelt kan man dog sige, at man i en årrække, måske for altid, vil se bedre og evt. yngre ud, end hvis man ikke havde fået foretaget operationen. Ansigtsløftning hjælper ikke på meget rynket hud, det er der andre behandlinger for. En ansigtsløftning hjælper heller ikke på rynker rundt om munden

Ansigtsoperation og bedøvelse

Operationen foregår i let søvn (rus) og lokal bedøvelse, evt. fuld bedøvelse. Snittet lægges både foran og bag ørerne. Huden løsnes frem til midt på kinden og ned på halsen. Muskelophængningen i ansigtet og evt. på halsen strammes. Der foretages evt. fedtsugning på hals og langs kæberand. Den overskydende hud fjernes, og der sys med fine sting rundt om øret. Der anlægges forbinding. Og typisk indlægges man i to dage.

Efter operation

Forbindingen fjernes under indlæggelsen. Når trådene er fjernet foran ørerne kan man igen vaske håret forsigtigt. Undlad at bære ørenringe 2-3 uger efter operationen. Undgå at blege, farve eller permanente håret i 4 uger efter operationen. Hele det område, der er løftet og strammet op er misfarvet og hævet i ca. 3 uger. Arbejdet kan genoptages efter 3 uger, uden at man ser påfaldende ud. Camouflage makeup kan anvendes efter ca. 1 uge. Der må påregnes yderligere 3-4 uger, før de sidste forandringer er forsvundet.

Slutresultatet vurderes normalt først efter 3 måneder og igen 9 måneder efter operationen. Komplikationer efter operation såsom infektion og blodpropper er ekstremt sjældne, men kan forekomme. Alkohol og tobaksrygning forlænger hævelse og sinker sårheling og kan senere betyde en uhensigtsmæssige ardannelse. Det samme kan infektion eller en større blodansamling. Det er derfor vigtigt, at man er rask og sund, og har et regelmæssigt blodtryk. I ekstremt sjældne tilfælde kan ses påvirkning af nerver i ansigtet efter ansigtsløftning, men en sådan forsvinder i de fleste tilfælde spontant efter nogle måneder.

Andre artikler


Jobansøgning og CV

Lad MYADVIZER skrive din ansøgning og dit CV og kom til jobsamtale. Det gør 8 ud af 10 jeg har hjulpet.

Læs mere