Tandimplantater

I princippet kan alle få implantater, men i praksis er der blandt andet en nedre aldersgrænse på 18 år. Væksten skal være afsluttet, inden implantater sættes i kæbebenet, idet de ikke følger med væksten. Unge mennesker, som har fået slået fortænder ud, må derfor vente med implantater, til de er fyldt 18 år. I mellemtiden må de gå med en lille smileprotese eller ætsbro som midlertidig erstatning for de manglende tænder. Omvendt er der ingen øvre aldersgrænse for at isat et implantat. Dog er det kun patienter med god knoglekvalitet, der kan få implantater.

Om tandimplantater

Implantater er en sikker måde at erstatte tænder på, hvad enten du har mistet en, mange eller alle dine tænder. Et tandimplantat er lavet af titanium og formet som en skrue, der sættes i kæbebenet og fungerer som en rod for den nye kunstige tand. Det kan være kroner, broer eller proteser fastholdt af skruer eller tryklåse. Resultatet ser ud som og føles som naturlige tænder.

Alternativ til kroner og proteser

Man kan sige, at implantater er et alternativ til broer og proteser, og kan bruges til alt fra en enkelt tand til en hel over-/undermund. Løse proteser og manglende tænder er et alvorligt handicap for mange. Et problem tandimplantatet kan løse. Tandimplantatet er en kunstig rod af metal, som indsættes i kæbebenet, hvor naturlige tænder mangler. Dvs. den eller de mistede tænder kan erstattes med en ny porcelænstand, bro eller protese der sidder helt fast, og som efter et stykke tid vil føles som egne tænder. Som nævnt er implantater fremstillet af titanium, der har den egenskab, at det i knoglevæv er i stand til at indgå en fysisk-kemisk forbindelse med det levende knoglevæv og derved låses fast. Implantatbehandling er en sikker og holdbar løsning, hvor internationale undersøgelser viser, at 97% af alle indsatte implantater efter 10 år stadig fungerer perfekt.

Implantatproteser - tryklåsproteser 

Patienter, der ikke har bevaret egnede, sunde tandrødder, kan i de allerfleste tilfælde få indsat implantater (kunstige tandrødder). Når knoglen har vokset sig fast omkring implantatet, kan dette anvendes til fastgørelse af såvel en hel- som delprotese, hvor en implantatprotese "klikkes" på indopererede implantater i kæbeknoglen. På denne måde fastgøres protesen så det føles som egne tænder. Protesen tages ud når den skal renses. Implantatprotesen anbefales til personer, der har besvær med at fastholde en aftagelig tandprotese eller som ikke kan vænne sig til tanken om, at tænderne ikke sidder urokkeligt fast. 

Implantat "tænder-på-én-time"

Fastsiddende tænder på en time er en ny banebrydende operationsteknik, der tilbydes af en række implantatklinikker landet over, hvor ny implantatteknologi gør det muligt, at tandløse på én time kan få indsat implantater og fastsiddende tænder, hvor det tidligere ofte har taget op til seks måneder, at få lavet en ny over- eller undermund. Klik på linket herunder og få mere at vide om implantater og om behandlingsmetoden "Nye tænder på en time". Klik 'tænder-på-én-time' >>

Andre artikler


Jobansøgning og CV

Lad MYADVIZER skrive din ansøgning og dit CV og kom til jobsamtale. Det gør 8 ud af 10 jeg har hjulpet.

Læs mere