Hvis du vil energioptimere din bolig, er det vigtigt, at du er klar over, hvilke muligheder du har. Det behøver ikke at koste en bondegård, men dit valg bør afhænge af, hvor der er mest værdi at hente. Se dine muligheder herunder.

Der er mange gode grunde til, at du bør energioptimere din bolig. Først og fremmest får du en lavere varmeregning, og herudover gør du noget godt for miljøet – for slet ikke at snakke om, at din bolig bliver mere værd og mere attraktiv, når den er energioptimeret.

I denne artikel følger en række gode råd, som du med fordel kan lade dig inspirere af, når du skal energioptimere din bolig. Der er nemlig mange forskellige måder, det kan gøres på, og det er vigtigt, at du vælger dem, der giver mest mening i netop dit tilfælde.

Udskift din varmekilde med en mere energivenlig

Hvis du bruger el-radiatorer eller en ældre energikilde, som koster mange penge hver måned, er det en god idé at overveje, om du ikke kan finde en anden måde kilde, der er billigere og mere klimavenlig. Det gode er, at det ofte går hånd i hånd.

Et pillefyr kan være en udmærket løsning, men du bør være klar over, at det koster penge at investere i et ordentligt et af slagsen. Det fyres med træpiller, som du kan købe her. Du kan også vælge en anden varmekilde som eksempelvis en varmepumpe, der er blandt de mest klimavenlige løsninger til at opvarme boligen.

Hulmursisolering er en attraktiv mulighed

Når du energioptimerer din bolig, kan det være en god idé at kigge på, om den overhovedet er ordentligt isoleret. En hulmursisolering kan være en attraktiv mulighed, hvis det ikke er der i forvejen. Det er en forholdsvist kompliceret mulighed, men den vil gøre, at din bolig bliver bedre til at holde på varmen.

Du skal først og fremmest finde en virksomhed, som kan give et tilbud på det. Ofte er det en god idé at hyre flere forskellige virksomheder til at give et tilbud, hvis du vil vælge den løsning, som er billigst. På den måde får du et sammenligningsgrundlag, som er værd at have med, når du skal finde den billigste løsning.

Luft ud to gange om dagen

Når det er vinter, er det vigtigt, at du ikke har vinduerne åbne i løbet af dagen. Du bør i stedet sørge for at lufte ud to gange om dagen – om morgenen og om aftenen. Der skal være gennemtræk, og det skal gerne være i 5-10 minutter ad gangen, så luften rent faktisk bliver udskiftet i hele boligen.

Hvis du ikke lufter ud to gange om dagen, vil det være den samme, gamle luft, der er i boligen – og herudover vil det komme til at koste dig dyrt, hvis du har et vindue åbent i løbet af dagen, mens radiatorerne er tændte.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *