Hvis du som leder er stresset, vil dine medarbejdere også nemmere blive stressede. For at få en mindre stresset arbejdsplads er det altså vigtigt, at du går forrest som leder og prøver at ændre nogle ting. Du kan blandt andet få værktøjer til at ændre dig ved at lære om mindfulness. 

Når du hører om stress i dag, hører du ofte om lederen, der kræver så meget af sine medarbejdere, at de til sidst bliver ramt af stress. Hvis du, som leder, ikke kan kende dig selv i det billede, er det helt perfekt. For selvom der sikkert er nogle ledere, der er sådan, findes der jo også mange ledere, der ikke er. 

Mange ledere har nemlig også svært ved at håndtere alle deres opgaver – og du kan sagtens selv få stress som leder. Som leder kan du hurtigt komme til at tage alt for mange opgaver på dig og kræve at have kontrol med alt for mange ting. Det er jo dig, det hele falder tilbage på i den sidste ende. 

Men ligesom dine medarbejdere kan du heller ikke klare alt. Derfor er du også nødt til at give dig selv en pause og ikke mindst sørge for at uddelegere nogle af opgaverne til andre. Er der ikke nok hænder til at løfte opgaverne, må du hyre flere. 

Mindre stress på arbejdspladsen med mindfulness 

Hvis du føler, at du mangler værktøjer til at få mindre stress på arbejdspladsen, kan det være en god idé, at du tager et kursus i mindfulness. Det kan give dig de værktøjer, som du har brug for, så du ikke selv stresser så meget i forhold til dit arbejde. Den attitude vil helt klart smitte af på dine medarbejdere, så de også vil opleve, at arbejdspladsen bliver mindre stressende for dem at være på. 

Der findes særlige mindfulnesskurser, der er målrettet til ledere. Det kan være rart for dig med et kursus, der taler direkte ind i de problemstillinger, du står over for som leder. For eksempel hvordan du både skal lede og bestemme over andre, men samtidig også gerne vil være empatisk og medfølende over for dem. 

Måske har du hidtil tænkt, at det med mindfulness var en omgang varm luft. Der findes dog studier fra blandt andet Harvard University, der viser, at det at blive bedre til at koncentrere sig om en enkelt opgave ad gangen, gør hjernen langt gladere. 

Mindfulnesskurser for ledere

Et af de kurser, der kunne være noget for dig som leder, er Jacob Andersens kursus, Mindfulness for Ledere. Her tager han udgangspunkt i den unikke situation, du er i, når du ikke bare skal udføre dit eget arbejde, men også lede andre i deres. 

Når du har gennemført kurset, skulle du gerne være langt skarpere mentalt, have styrket din evne til at klare stress og være bedre til at arbejde med de følelser og relationer, du synes, er svære, når du leder andre. 

Hvis du gerne vil have værktøjer til at hjælpe dig med dit lederskab, og du gerne vil sænke dit stressniveau og blive bedre til at koncentrere dig, er det altså oplagt, at du ser nærmere på et kursus som ovennævnte. 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *