Det er de færreste parforhold, der står tidens tand, uden der opstår problemer undervejs. Det kan være vanskeligt at finde gnisten igen, når først den er gået ud. Ikke desto mindre, er det muligt. Herunder får du et par gode råd, som du med fordel kan bruge, hvis du mener, at gnisten er ved at være pustet ud.

Kærlighed er en sjov størrelse. Ligegyldigt, hvor forelskede I var i starten, vil der på sigt komme tidspunkter, hvor det ikke er helt lige så rosenrødt. Det kan være vanskeligt at finde viljen til at få tingene på ret køl igen – men det er værd at forsøge, hvis du vil redde parforholdet.

Typisk er det hverdagen, der haler ind på jeres parforhold, fordi I har glemt at passe og pleje det. Men det er nødvendigt at pleje et parforhold, hvis ikke det skal gå i stykker på sigt. Herunder får du en række tips til, hvordan I puster liv i parforholdet igen.

Snak om tingene

Det første, du skal gøre, hvis du føler, at der ikke længere er nogen gnist, er at tale åbent med din partner om det. I kommer ikke videre, hvis begge parter gemmer tingene væk inde i sig selv. Det er nødvendigt, at I har en åben dialog omkring jeres parforhold, hvis det skal holde på sigt.

Sig til din partner, at der er noget, du gerne vil snakke med ham eller hende om, hvorefter I aftaler et tidspunkt, hvor I umiddelbart ikke skal noget efter. Det kræver tid at snakke sammen – og det er faktisk ofte det, der gør, at parforholdet ikke længere kører på skinner; I har glemt at tale med hinanden.

Begynd i parterapi

Parterapi er en praktisk og god måde at komme på ret køl igen, hvis I ikke kan finde ud af det på andre måder. Det er vigtigt, at I snakker ordentligt sammen, men det kan i mange tilfælde være vanskeligt, hvis I er gledet fra hinanden. 

Med parterapi kan I få sat ord på jeres følelser, og det er en god mulighed, fordi der er en parterapeut, som hjælper jer med at få sat ord på det, uden I kommer op at skændes. I kan læse mere om parterapi i København her. Det er samme fremgangsmåde, uanset om du bor i København eller i provinsen.

Tag på date

Det kan hurtigt blive konformt og kedeligt at være i et parforhold. Derfor er det vigtigt, at I giver hinanden plads, men samtidig ikke glemmer hinanden. I skal huske at tage ud og nyde hinandens selskab, når I har lyst og tid til det. 

Det kan i mange tilfælde være en god idé at sætte det i system, så I eksempelvis hver måned tager ud og hygger jer sammen. Det er godt med voksentid – særligt, hvis der er børn involveret i jeres forhold.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *