De alternative behandlingsformer vinder mere og mere frem herhjemme. I andre dele af verden har de været anvendt i årtusinder med positive resultater. Herunder får du indblik i tre behandlingsformer, der kan styrke dit mentale og fysiske helbred.

Alternative behandlingsformer er en betegnelse for behandlingsformer, hvor det ikke er muligt at påvise effekten af ud fra et videnskabeligt perspektiv. Alligevel taler resultaterne sit tydelige sprog, da mange af de patienter, der udsættes for alternative behandlingsformer, oplever en positiv effekt på baggrund af dem.

Nogle mener, at de udelukkende virker, fordi patienten tror på det, hvorved vedkommende opnår en placebo-effekt. Andre mener, at de spiller en central rolle i sig selv, og at de har en virkning, selvom det ikke er muligt at påvise det ved videnskabelige tests.

Hypnose

Hypnose er en alternativ behandlingsform, som virker hos nogle mennesker. Det er ikke alle, der er modtagelige overfor hypnose, fordi det er en behandlingsform, der afhænger af, at du tror på den. Derfor er det ikke alle mennesker, der kan hypnotiseres.

Hvis du er en af de personer, som hypnose virker på, kan det have en positiv indflydelse på dit mentale helbred. Du kan således anvende hypnose i forbindelse med bekæmpelse af psykiske lidelser, men også i forbindelse med dårlige vaner som rygning. 

CBD-olie

CBD-olie er en relativt ny form for medicin herhjemme, omend den har eksisteret i mange hundrede år. Det er dog først de senere år, den er begyndt at høste den anerkendelse, olien egentligt er berettiget til.

Flere studier viser, at den har en positiv effekt på en lang række sygdomme og symptomer. Kræft-, parkinson- og sclerosepatienter kan således opleve en lindring af de symptomer, der opstår i forbindelse med sygdommen.

Derfor er det da også blevet lovligt at indtage CBD-olie i Danmark og flere andre steder i verden. Det er en positiv udvikling, da det hidtil har været en udskældt form for medicin, da den er udvundet af cannabisplanten, som er ulovlig herhjemme, da den indeholder THC, som fungerer som et rusmiddel. Du kan læse mere om CBD ved at følge dette link.

Akupunktur

Akupunktur er en ældgammel behandlingsform, der anvendes over hele verden. Det skyldes, at flere oplever enestående resultater, selvom der endnu ikke er nogle studier, der entydigt kan forklare, hvorfor akupunktur virker.

Det er efterhånden blevet en anerkendt behandlingsform, idet den tilbydes på flere af landet sygehuse – det samme gør sig desuden gældende i udlandet. Alligevel bliver det betegnet som værende en alternativ behandlingsform, fordi det ikke er muligt at påvise, hvorfor den virker. Det betyder dog ikke så meget, når blot resultaterne taler sit eget, tydelige sprog.

Mange gravide har mulighed for at få akupunktur i forbindelse med plukveer og andre symptomer, der opstår i forbindelse med graviditet. Du kan således få akupunktur på danske hospitaler, hvorfor det må betegnes som værende en anerkendt, men alternativ behandlingsform. Der er dog ingen tvivl om, at det har en positiv effekt på visse patienter.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *